16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Malta Eğitimde Dijital Dönüşüme Hazırlanıyor: 2030’a Kadar Dijital Eğitim Stratejisi!

Malta Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2030 yılları arası uygulanacak Dijital Eğitim Stratejisi için halkla istişare sürecini başlattı. Pazartesi günü tanıtılan strateji belgesi, 2023-2030 Ulusal Eğitim Stratejisi ile uyumlu çalışacak.

Eğitim Bakanı Clifton Grima, basın toplantısında “Bu sadece bir strateji belgesi değil, aynı zamanda dijital yetkinliklerin teşvik edilmesinin yanı sıra eğitim sistemine entegre edilmesini hedefleyen geleceğe dair bir taahhüt” ifadelerini kullandı.

Grima sözlerine şöyle devam etti: “Durumundan bağımsız olarak herkesin yüksek düzeyde dijital eğitime eşit erişime sahip olmasını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.”

Strateji, küresel bağlam, eğitimcilerin eğitimi, toplumla iş birliği ve dijital kaynakların sağlanması gibi çeşitli alanları kapsayacak.

Görüş bildirmek isteyen vatandaşlar strateji belgesine https://www.gov.mt/en/publicconsultation/Pages/2024/NL-0008-2024.aspx adresinden veya aşağıdaki PDF bağlantısından ulaşabilirler. Kamuoyundan görüşlerin toplanması 28 Haziran tarihine kadar devam edecektir.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz