16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Dünya Sağlık Örgütü Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

Malta, bu yıl Kasım ayında Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) bakanlar toplantısına ev sahipliği yapacak. Toplantının sağlık iş gücünün planlanması etrafında şekillenmesi bekleniyor.

Kıbrıs’taki Küçük Ülkeler Girişimi 10. Yüksek Düzeyli Toplantısı sırasında açıklanan toplantıda, Malta Sağlık Bakanı Joe Etienne Abela, kanserin önlenmesi ve tedavisi hakkında konuştu, hastalıkla ilgili kamu bilincinin artırılmasının önemini vurguladı.

Erken Teşhis Önemli

Bakan Abela, sağlık sorunlarının mümkün olan en erken aşamada tespit edilmesi için daha çok insanı kanser taramalarına teşvik etmek gerektiğini belirtti.

Malta sağlık yetkililerinin halihazırda daha kişiselleştirilmiş kanser tedavisi geliştirmek için biyogenetik ve yapay zeka arasındaki ilişkiyi incelediğini de sözlerine ekledi.

İlaç Temini Bir Sorun

Abela ayrıca, birçok ülkenin ilaç tedariki konusunda hala karşılaştığı zorlukların altını çizdi. Dil sorunları ve jeopolitik gerilimler nedeniyle durumun baskı altında olduğunu belirtti. Bakan, Kasım ayındaki toplantıyı dört gözle beklediğini, Malta’nın Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte bakanlar seviyesinde birçok ülkeyi ağırlayacağını ifade etti.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz