18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Malta Dışişleri Bakanı’ndan Gazze İçin Kalıcı Ateşkes Çağrısı

Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı Ian Borg, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek kalıcı bir ateşkesin zamanının geldiğini vurguladı. 60. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Borg, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının masum sivilleri, özellikle çocukları, kadınları ve yaşlıları hedef aldığını belirtti.

Bakan Borg, Gazze’nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırı planlarından duyduğu endişeyi ifade ederek, Gazzelilerin kuşatma altında zor durumda olduğunu ve bu nedenle kalıcı bir ateşkesin hayati önem taşıdığını dile getirdi. Borg, 7 Ekim 2023’te yaşananların sorumlularının Gazze’deki siviller olmadığını, bu yüzden masum insanların öldürülmemesi gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) hakkında yapılan iddiaların araştırıldığını belirten Borg, bu süreçte de Gazze’deki sivillere yönelik insani yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalarda yüzlerce İsraillinin öldüğünü, Gazze Şeridi’nde ise 28 bin 858 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirten Borg, çatışmalara verilen “insani ara”da esirlerin karşılıklı serbest bırakılmasını ancak binlerce Filistinlinin hala alıkonulduğunu ifade etti.

Ian Borg’un bu açıklamaları, Gazze’de yaşanan insani krize uluslararası dikkat çekme ve kalıcı bir çözüm bulunması yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu çağrı, Gazze ve İsrail arasında barışın sağlanması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha gösteriyor.

AA

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz