13.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta dil okullarında İngilizce öğretmen ihtiyacı bulunuyor!

22 Mayıs 2023

Malta’da dil eğitimine gelen öğrenci sayısı yılın ilk üç ayında pandemi öncesi seviyelerin iki katına ulaşırken İngilizce Dil Okulları Birliği İcra Kurulu Başkanı Caroline Tissot, dil okullarında çalışacak uzman öğretmenlere ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Malta’da dil eğitimine talebin pandemi öncesi seviyelerin neredeyse iki katına ulaştığını aktaran FELTOM İcra Kurulu Başkanı Caroline Tissot pandemi öncesine kıyasla bu yılın ilk üç ayında 16 okulda 3 bin daha fazla öğrencinin eğitim aldığını söyledi.

Yabancı dil eğitimi turizm nişi Malta’da pandemiden sonra toparlanmasına hızlı bir şekilde devam ediyor. Geçen yılki rakamlara göre Malta’ya İngilizce öğrenmek için gelen öğrenci sayısı iki katına ulaştı.

Öğrenci sayısında artışın öğrencilerin konaklamasına ve tamamlayıcı faaliyetlere yansıdığına dikkat çeken Tissot, pazarın Covid sonrası iyi bir şekilde toparlandığını ve bir önceki yıla kıyasla 35 okulda İngilizce kurslarına katılan 28 bin öğrencinin artış gösterdiğini söyledi.

Genellikle öğrencilerin yüzde 50’sinin yaz aylarında geldiğini belirten Tissot, 2019 yılının ilk üç ayında 6 milyon Euro olan gelirin bu yılın ilk üç ayında 10 milyon Euro’ya yükseldiğini açıkladı.

Pazarda ilk sırada İtalya’nın yer aldığını ikinci sırada Fransa’nın olduğunu anlatan ve en popüler kursun temel düzeyde İngilizce olduğunu söyleyen İngiliz Dil Okulları Birliği (FELTOM) İcra Kurulu Başkanı Caroline Tissot, öğrenci sayısıyla başa çıkmak için boşluklar olduğunu söyledi.

FELTOM’a bağlı okulların yüzde 96’sının İngilizce öğretmek için öğretmen bulmakta zorluk çektiğini açıklayan Tissot, “Öğrenci sayılarında önemli artış görüyoruz. Ancak bizim ile çalışacak daha fazla öğretmene ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

TVM

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz