18.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta Devlet Hastanesi Mater Dei, Cerrahi Alanında Yurt Dışından Doktor Getirecek

Malta Ulusal Sağlık Hizmetleri, Mater Dei Hastanesi’nde obezite cerrahisi hizmetlerini dışarıdan tedarik etmeye başlayacak.

Sleeve gastrektomi ve gastrik bypass ameliyatları, genel hastanede personel, pre-operatif değerlendirmeler, ameliyat sonrası hastane yatışı ve takip muayeneleri dahil olmak üzere hizmet sağlayıcılar tarafından gerçekleştirilecek.

Obezite cerrahisi geçiren hastaların büyük bir bölümü genellikle yüksek tansiyon, diyabet, uyku apnesi, astım, artrit ve kolesterol seviyeleri gibi obeziteye bağlı sağlık sorunlarında iyileşme veya iyileşme bildiriyor.

Obezite cerrahisi, kalıcı ve önemli kilo kaybı ile birlikte tip-2 diyabet gibi komorbid durumların iyileşmesi sağlar ve ayrıca kalp hastalığı, kanser ve ölüm riskini azaltır.

Bariatrik cerrahi işlemler, genellikle diyet ve egzersiz işe yaramaması veya aşırı kiloya bağlı ciddi sağlık sorunları ortaya çıkması durumlarında kilo kaybına yardımcı olmak için sindirim sisteminde değişiklikler yapılmasıdır.

Bu hizmet bugüne kadar özel hastaneler tarafından sunuluyordu. Saint James Hastanesi, 2021 yılında Malta’da ilk endoskopik obezite cerrahisini gerçekleştirmişti. Endoskopik obezite cerrahisi, aslında midenin hacmini küçülterek gıda alımını azaltan bir yöntemdir. Bu işlem, bireyin fazlalık kilosunun yarısını 12 aylık bir süre içinde kaybetmesine olanak tanır.

Bu yenilikçi cerrahi, geleneksel cerrahi tedavilerden farklıdır, çünkü minimal invaziv bir girişim olup herhangi bir açık ameliyat gerektirmez.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Malta’nın sağlık hizmetlerini sürekli olarak dünya çapında en iyi ülkeler arasında sıralıyor. Mater Dei Hastanesi, 20 ana ameliyathanesi, diğer yan ameliyathaneler, laboratuvarlar ve çeşitli yoğun bakım ünitelerinin yanı sıra 900 yatak kapasiteli ana akut ve üçüncü basamak sevk merkezi olarak hizmet veriyor.

Mater Dei Hastanesi, hafta içi 16:00 – 21:00 saatleri arasında, Cumartesi günleri ise 14:00’ten itibaren gerçekleştirilecek obezite cerrahileri için tam donanımlı bir ameliyathane ve dinlenme alanı tahsis edecek. Ameliyat öncesi hizmetler ise diğer yetkili sağlık kuruluşlarında verilecek.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz