20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Malta Dairy Products, taze süt fiyatlarının yıl içinde ikinci kez artırılacağını duyurdu

Malta Dairy Products, tam yağlı süt, yarı yağlı süt ve yağsız sütten oluşan bir litrelik paketlerin fiyatlarını 1 Euro’dan 1.15 Euro’ya çıkaracak. Laktozsuz süt ise 1.25 Euro’dan 1.40 Euro’ya yükselecek. Yarı yağlı ve yağsız sütün yarım litrelik paketlerinin fiyatı ise sırasıyla 58 sentten 66 sente, laktozsuz sütün fiyatı ise 70 sentten 77 sana yükselecek.

Malta Dairy Products, yeni fiyatların 22 Aralık tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Artışın, üretim ve işletme maliyetlerindeki önemli artışlardan kaynaklandığını belirten Malta Dairy Products, bu yılın haziran ayında fiyatları zaten artırmıştı.

MDP, geçtiğimiz beş yıl boyunca maliyet artışlarını emdiğini, ancak artan hammadde ve hizmet maliyetlerini daha fazla karşılayamayacağını ifade etti.

Şirket, maliyetleri azaltmak, işlemleri basitleştirmek ve üretim süreçlerini optimize etmek için bir dizi önlem aldığı halde, maliyetlerdeki önemli artışın tam olarak karşılanamadığını belirtti.

“Üretim ve işletme maliyetlerindeki sürekli artış, şirketin faaliyetleri için sürdürülemez bir noktaya ulaştı,” dedi.

“Dikkatli bir değerlendirmenin ardından Malta Dairy Products, yerel çiftçiler ve çalışanları için olumlu bir gelecek sağlamak ve şirketin sürdürülebilirliğini sağlamak adına fiyatları buna göre ayarlamayı zorunlu buluyor.”

Şirket, fiyatlar Haziran ayında yükseldiğinde benzer bir açıklama yapmıştı.

Şirket sözcüsü, fiyatları artırmak kolay bir karar olmasa da, rekabetçiliği ve kalite standartlarını sürdürmek için şirketin bu adımı atmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.



Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz