11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Covid-19’a karşı sürü bağışıklığına Haziran sonunda ulaşabilir

Malta Covid-19 salgınına karşı Haziran ayında sürü bağışıklığına ulaşmayı hedefliyor. Malta Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Chris Fearne, ülkenin daha önce planlandığı gibi Eylül ayında değil Haziran ayı sonunda sürü bağışıklığına ulaşılabileceğini söyledi.

Bu sabah düzenlediği basın toplantısında konuşan Bakan Chris Fearne, bugüne kadar 237 bin 806 aşı uygulamasının gerçekleştirildiğini söyledi. Aşı yaygınlaştırma programının etkin bir şekilde devam ettiğini belirten Sağlık Bakanı, sağlık görevlilerinin ilk planının 80 yaş üstünün % 80’ini Mart ayı sonuna kadar aşılamak olduğunu hatırlattı.

Ancak bu yaş grubunun belirtilen tarihe kadar yüzde 95’inin aşılandığını belirterek, beklentilerin üzerinde bir oran yakalandığını kaydetti.

Bakan Fearne, aşılamanın bu şekilde devam etmesi durumunda bu ay sonu itibariyle 60 yaş üstündekilerin hepsinin aşılanacağını belirtti. Bakan, 50 yaş üzeri gruba ise Mayıs ayının üçüncü haftasında aşının ilk dozunu uygulamış olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Sağlık Bakanı, bu şekilde ilerleyerek Haziran sonu gibi Malta’da Covid-19’a karşı toplumsal bağışıklığa ulaşılabileceğini vurguladı.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz