17.9 C
Malta
Salı, Nisan 16, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Covid-19 koşullarına uygun seçim kuralları hazırlıyor

25 Ekim 2021

Malta, Covid-19 sırasında genel seçime hazırlık için seçim kurallarında gerekli değişikliğe hazırlanıyor. Oylama gününün uzatılması, tıka basa kalabalık olmaması için sınırlı erişim dahil olmak üzere bir çok konu tartışılıyor.

Malta Baş Seçim Komiseri Joe Camilleri, Halk Sağlığı Müfettişi Charmaine Gauci ile birlikte hazırlanan değişikliklerle ilgili tekliflerin son hali kısa süre içinde komisyona sunacak.

Oy verme işleminin aynı kalacağı ancak oy verme istasyonlarına girmesine izin verilen kişi sayısı sınırlandırılacağı için “biraz daha yavaş” olacağı belirtilen seçime hazırlıklarda yaşlılar ve savunmasızlar için özel protokoller hazırlanıyor.

Virüsü taşıyanlar, krantinaya alınanlar, kısıtlı bölgelerden seyahat edenlerin oy verme işlemi için alınacak önlemler halen tartışılırken, salgın dünyada bir çok seçim sürecini de etkiledi.

Uluslararası Demokrasi ve Seçim Yardımı Enstitüsü’ne göre, 2020 ile geçen Eylül arasında en az 79 ülke ve bölge, Covid-19 nedeniyle ulusal ve yerel seçimleri ertelemeye karar verdi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz