19.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Malta Ceza Kanunu’na “kadın cinayeti” kavramı girecek

02 Şubat 2022

Malta Başbakanı Robert Abela, kabinenin cinsiyete dayalı şiddetle mücadeleyi güçlendirmek ve Ceza Kanunu’nda “kadın cinayeti” kavramını getirmek için yasal değişiklikleri onayladığını söyledi.

Malta Ceza Kanunu’na “kadın cinayeti” kavramı getiriliyor. Başbakan Robert Abela Salı günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında paylaştığı bir Facebook gönderisinde kabinenin cinsiyete dayalı şiddetle mücadeleyi güçlendirmek için gerekli yasal değişikliklerin yapılmasını onayladığını duyurdu.

Malta Ceza Kanunu’nda “kadın cinayeti” kavramının getirileceğini belirten Başbakan Abela, kadın cinayetinin ayrı bir suç olacağını açıkladı.

Daha fazla ayrıntının önümüzdeki günlerde verileceğini söyleyen Abela “Parlamento onay sürecinin en kısa sürede başlamasını dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sliema’da tecavüz edilerek öldürülen Paulina Demska’nın ardından kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluşları dahil bir çok kesim ile yapılan görüşmelerin ardından hükümetin böyle bir karar aldığı belirtildi.

Kadın hakları savunucuları Dembska cinayetinin kadın cinayeti olduğunu vurgulamıştı. Malta polis yetkililerinin Dembska cinayetinin cinsiyete dayalı olmadığı yönündeki açıklamalarına karşı protesto gösterileri düzenlenmişti.

Malta Today

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz