21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Bangladeş Dakka’da vize ofisi açacak

23 Temmuz 2022

Malta’da çalışmak isteyen Bangladeş vatandaşlarının vize sorunlarını çözmek için çok yakın bir zamanda Dakka’da vize ofisi açılacak.

Bangladeşli işçiler çalışma vizesi başvurularını Hindistan Malta Yüksek Komisyonu’na vermek zorunda oldukları için Hindistan’a seyahat ediyorlardı. Ancak Komisyon geçen Mayıs ayında Bangladeşlilerin vize başvurularını bir sonraki duyuruya kadar erteledi.

Hindistan hükümetinin bir emri sonucu Bangladeşlilere başvuruların kapatıldığı belirtilirken ülkenin Malta’da yerleşik olmayan büyükelçisi Asud Ahmed, Dakka’da Malta vize ofisi açma çalışmalarını doğruladı.

Bu ayın başlarında, Malta’nın Hindistan ve Bangladeş Yüksek Komiseri Reuben Gauci, Dışişleri Bakanı Masud Bin Momen ve İçişleri Bakanı Akhter Hossain da dahil üst düzey Bangladeşli yetkililerle çözümü görüşmek üzere Dakka’ya gitti.

Bangladeşli işçilerin Malta vize başvurularının sebep gösterilmeden askıya alınması, Malta’da bir iş için onaylanan ancak hayalleri vize nedeniyle askıda kalan birçok Bangladeşli için büyük bir hayal kırıklığı yaşatıyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz