20.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Malta Avrupa’nın içme suyu kalitesi en yüksek on ülkeden birisi!

12 Nisan 2023

ABD’de bulunan Yale Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma Malta’nın 10 Avrupa ülkesi ile birlikte içme için en güvenli musluk suyuna sahip olduğunu ortaya koydu. Malta 100 puanla içme suyu en güvenli ülkelerden olurken Afrika ülkeleri en az güvenli suya sahip ülkeler oldu.

Musluktan akan içme sularının güvenilirliği ile yapılan araştırma Malta’nın içme suyu en güvenli olan on Avrupa ülkesinden birisi olduğunu ortaya koydu. Musluk suyunun içmeye uygun olması için insanlara çok zararlı olabilecek mikrop, kirlilik ve parazitler için suyun aratılması gerekir.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yale Üniversitesi tarafından yapılan araştırma Malta ile birlikte 9 Avrupa ülkesinin içme suyunun 100 puanla en güvenilir suya sahip olduğunu ortaya koydu.

Yale Üniversitesi Çevresel Performans Endeksine göre eşit derecede güvenilir içme suyuna sahip ülkeler Avusturya, Finlandiya Yunanistan, İzlanda, İrlanda, Hollanda, Norveç, İsviçre ve Birleşik Krallık oldu.

Malta Su Kurumu bünyesindeki kalite araştırma ve projelerden sorumlu yetkili Martin Polidano konu ile ilgili yaptığı açıklamada Malta’nın musluk suyunun içmek için iyi olduğunu ve hiçbir zararlı unsur içermediğini söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz