9.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Malta Avrupa’da en yüksek hasta sayısına sahip ülke oldu

20 Nisan 2022

Malta Avrupa’da en fazla Covid-19 nedeniyle hastaneye başvuran hasta sayısına sahip ülke oldu. Malta’da her 100 bin kişiye 24.1 hasta düştü.

Avrupa’da Covid-19 nedeniyle hastaneye başvuran hasta sayısında her 100 bin kişi başına 24 hastadan fala düşen Malta ilk sırada yer aldı. Sağlık yetkilileri Mater Dei hastanesinde tedavi gören hastaların çoğunluğunun başka nedenlerle hastaneye başvurduğunu hastanede pozitif çıkmaları ardından tedaviye alındıklarını açıkladı.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nin (ECDC) haftalık verilerinde 10 Nisan’da sona eren hafta Malta’da 100 bin kişi başına 24’ten fazla hasta olduğunu gösterdi.

Malta pandemi başından bu yana her 100 bin kişi başına düşen hastanede tedaviye başvuran hasta sayısında 24.1 hasta ile en yüksek rakamı kaydetti.

Sağlık Müfettişi Charmaine Gauci hastanede tedavi altına alınanların yüzde 70’inin Covid-19 nedeniyle kabul edilmediklerini başka rahatsızlıklarla ilgi başvuranların pozitif tespit edilmesi verilere Covid olarak geçtiğini söyledi.

Malta Daily

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz