16.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Malta aşısız yolcu yasağını hafifletiyor, karantina uyguluyor

14 Temmuz 2021 / Malta/ Çağrı Yalçın

Malta, ülkeye giriş yapan aşısız yolcular üzerindeki doğrudan yasağı hafifletti, bunun yerine varışta zorunlu karantinaya tabi tutulmalarını şart koştu.

Uzlaşma, yeni kısıtlamaların yürürlüğe girmesinden saatler önce geldi ve Avrupa Komisyonu’nun bunların ayrımcı olduğu yönündeki eleştirisi dikkate alındı.

Bu yasal uyarı salı akşamı yayınlandı.

Tüm AB ülkelerini içeren sarı listedeki ülkelerden aşısız gelenlerin ülkeye girebileceğini ancak “kendilerini bir karantina dönemine tabi tutmaları” gerektiği belirtildi.

Ayrıca 12 yaşın altındaki çocuklar ve tıbbi nedenlerle aşı yapamayanlar sertifika ibraz etmekten veya karantinaya girme zorunluluğundan muaf tutulacak. Bunun yerine, varıştan en fazla 72 saat önce yapılmış bir negatif PCR testi göstermeleri gerekecek.

Malta’ya yaptığı kısa bir ziyaret sırasında Başbakan Robert Abela ile yaptığı görüşmenin ardından, İç Pazardan Sorumlu Komisyon Üyesi Thierry Breton gazetecilere, hükümetin kısıtlamaları “uyarlayabileceğinden” emin olduğunu söylemişti.

Karantinaya girmek zorunda olanların masrafları kendilerine ait olmak üzere belirlenen  otellere gitmeleri gerektiği belirtildi  .

Tedbirin aşılanmamış Malta’lılar için de geçerli olması bekleniyor. Tedbir geçen cuma günü açıklanmadan önce uçuş rezervasyonu yaptıranlar için geçerli olmayacak.

Komisyon azartesi günü, tamamen yasağın orantısız olduğu konusundaki endişelerini dile getirmişti.

AB’nin aşı görev gücü şefi olan komiser, karantina süresinin aşı olmayanlar için “olasılık” olduğunu söyledi.

Breton, Malta’nın aşı kampanyasına övgüler yağdırdı.

“Bu çok büyük bir başarı. Burası aşı açısından en iyi ülke” dedi.

COVID vakalarındaki artış salı günü 154 yeni vakayla devam etti.

Salı günü erken saatlerde düzenlediği basın toplantısında konuşan Fearne, Malta’nın büyük çoğunluğunun aşılanmış olmasına rağmen, ülkeye girenlerin benzer şekilde korunmasını sağlamanın önemli olduğunu söyleyerek gezginler için aşı uygulama kararını savundu.

Bakan, sorulara yanıt olarak, bu aşamada başka herhangi bir kısıtlamanın düşünülmediğini ve hastanelerdeki hasta sayısı düşük kaldığı sürece tedbirlerin sıkılaştırılmayacağını söyledi.

Kaynak Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz