16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta Açıklarında Bot Devrildi: 5 Kişi Hayatını Kaybetti, 8 Kişi Yaralı

Akdeniz’i geçmeye çalışan 34 yolcu taşıyan bot Malta açıklarında devrildi. Olayda 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Malta Silahlı Kuvvetleri Yardımcı Komutanı Edric Zahra, saat 10:45 civarında bir bottan yardım çağrısı aldıklarını belirtti. Malta’ya doğru seyreden bot, Żonqor bölgesinde bir balık çiftliğinin yakınlarında, yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunuyordu.

Silahlı Kuvvetler uçağı 7,6 metrelik çift motorlu tekneyi tespit ettikten sonra bir kurtarma botu, durumu yakından takip etmek üzere Malta’nın güneyine gönderildi.

Hızlı müdahaleye rağmen bot devrildi ve yolcular denize düştü. 21 kişi kurtarılarak Ħal Far göçmen merkezine götürüldü, ancak 5 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların arasında hamile bir kadın da olmak üzere 8 kişi acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duydu.

Hayatını kaybedenlerin hepsi erkek, bir tekne yolcusu ise kadın olarak belirlendi. Sığınmacılar Suriye, Mısır, Gana ve Eritre gibi farklı ülkelerden gelmekteydi.

Bazı kurtulanların durumu kritik olduğu için Mater Dei Hastanesi’nde acil tedavi gördükleri belirtildi.

Polis de dahil olmak üzere çok sayıda yetkili olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Hakim Victor Axiak ise trajedinin arkasındaki koşulları ortaya çıkarmak için bir tetkik yürütüyor.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz