16.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Malta, AB’de güçlendirici aşı oranı en yüksek dördüncü ülke

11 Ocak 2022

Malta, Avrupa Birliği üye ülkeler arasında en yüksek güçlendirici aşı uygulama oranına sahip dördüncü ülke oldu. İlk sırada Danimarka’nın yer aldığı listede Romanya ve Hırvatistan son iki sırada yer aldı.

Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi’nin son verilerine göre Malta Pazartesi (dün) itibariyle en yüksek güçlendirici aşı uygulayan ülkeler arasında yer aldı.

Sağlık Bakanı Chris Fearne, dün yaptığı açıklamada Malta’nın Avrupa’daki en düşük hastane yatış oranıyla birlikte en yüksek güçlendirici aşı oranına sahip ülkelerden olduğunu söyledi.

Güçlendirici aşıların işe yaradığını ve hastane yatış oranlarını azalttığını tekrar eden Fearne, insanları güçlendirici aşılarını almaya çağırdı.

Nüfusunun yarısından biraz fazlasını güçlendirici ile aşılayan Danimarka’nın ilk sırada yer aldığı listede, nüfusunun yüzde 46.4’ünü aşılamış Avusturya ikinci sırada, nüfuzunun yüzde 45.5’ini güçlendirici ile aşılamış İrlanda üçüncü sırada yer aldı.

Nüfusunun yüzde 44.6’sını güçlendirici ile aşılamış olan Malta’nın dördüncü sırada yer aldığı listede en son sırada ise yüzde 5.9 ile Romanya yer aldı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz