22.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Malta 24 Şubat’tan önce ayrılmış Ukraynalılara geçici oturum vermiyor

02 Mayıs 2022

Malta Ukrayna’dan savaşın başladığı 24 Şubat tarihinden önce ayrılan Ukraynalılara geçici koruma statüsü vermiyor. Malta’da bulunan bazı Ukraynalılar geçici koruma almak için kısa süreliğine Ukrayna’ya gidip geri dönmeyi düşünüyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya 24 Şubat’ta başlayan askeri müdahalesi ardından AB Komisyonu Rusya işgalinden kaçan Ukraynalılara geçici koruma sağlanması yönünde karar almıştı. Komisyonun kararında  “Komisyon Üye Devletleri, özellikle gerilim arttıkça 24 Şubat 2022’den kısa bir süre önce Ukrayna’dan kaçanlar veya bu tarihten hemen önce gerilim ve çatışma nedeniyle ülkeye dönemeyenlere geçici korumayı genişletmeyi düşünmeye teşvik ediyor” ifadeleri yer alıyor.

Malta AB kararına rağmen 24 Şubat’tan hemen önce ülkelerinden kaçan Ukraynalılara geçici koruma statüsü vermeyi reddediyor. Aralarında yaşlılarında olduğu Malta’daki birçok kişiyi belirsizliğe sürükleyen bu duruma karşı bazı Ukraynalılar döndüklerinde geçici koruma almak için savaşın parçaladığı Ukrayna’ya kısa bir süreliğine geri dönmeyi düşündüklerini söyledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz