14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Malta, 167 milyon Euro yatırım için halkın fikrini alıyor

28 Kasım 2021

Malta Tarım, Balıkçılık, Gıda ve Hayvan Hakları Bakanı Anton Refalo, Avrupa Birliği’nden tarım sektörü yatırımları için alınan 167 milyon Euro’luk yatırım ile hazırlanan Ortak Tarım Politikası Stratejik Planı’nı halkın istişaresine sundu.

Tarım, Balıkçılık, Gıda ve Hayvan Hakları Bakanı Anton Refalo ve Avrupa Fonlarından Sorumlu Parlamento Sekreteri Stefan Zrinzo Azzopardi, Malta için Ortak Tarım Politikası (CAP) stratejik planı ile ilgili paydaş tüm tarafların fikirleri ve katılım için bir kamu danışma belgesi yayınladı.

Bakan Refalo 2023 ile 2027 yılları için Avrupa Tarımsal Garanti Fonu (EAGF) ve Avrupa Kalkınma Tarım Fonu (EAFRD) tarafından finanse edilecek ek 167 milyon Euro’luk desteğin üç ana hedefe yönelik kullanılmasının planlandığını belirtti.

Sağlanan fonun, 67 milyon Euro tutarlık kısmının birinci hedefleri gıda güvenliği sağlayan akıllı, rekabetçi, esnek ve çeşitlendirilmiş bir tarım sektörünü teşvik etmek için kullanılacağı belirtildi.

Biyoçeşitlilik ve çevrenin korunması ve Paris Anlaşması kapsamında belirlenen çevre ve iklimle ilgili hedefler için 75 milyon Euro ayrılırken, 25 milyon Euro gösterge bütçeli üçüncü dilimle ise, kırsal alanların sosyo-ekonomik dokusunu güçlendirmeye uygun adımlar atılması planlanıyor.

Halk ve paydaşlara 10 Aralık 2021’e kadar [email protected]  e-posta adresine mail veya, Marsamxett Road, Valletta, VLT 1850, adresine posta ile istişareye katılımları için çağrı yapılıyor. Kamu belgesi ile ek bilgiler  www.eufunds.gov.mt adresinden edinilebilir

Malta Independent 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz