18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 21, 2024
spot_img
spot_img

Mahkeme Pazar günü başlayacak “Kumru” avını durdurdu!

13 Nisan 2022

Malta’da mahkeme bu Pazar günü için başlatılacağı duyurulan Turtle-Dove (Kumru) güvercin avı bahar sezonunun açılışını durdurdu. BirdLife Malta’nın tedbir talebini içeren başvurusunu kabul eden mahkeme davanın 19 Nisan’da görüşülmesine karar verdi.

Malta’da Kumru (Turtle-Dove) cinsi güvercinlerin avlanmasının planlandığı Bahar Av Sezonu için mahkeme tedbiren durdurma kararı verdi. Bu Pazar yapılacağı duyurulan av sezonunun açılış haberleri üzerine BirdLife Malta mahkemeye başvurmuştu.

Avrupa Birliği Kuş Direktifleri yasasını ihlal ettiğini belirten Kumru avının yasaklanması için ve bu Pazar yapılacak avlanmanın tedbiren durdurulması  talebiyle BirdLife Malta’nın başvurusu mahkeme tarafından dikkate alındı.

Pazar günkü av sezonu açılışını durduran mahkeme başvuruda belirtilen talepleri 19 Nisan’da görüşmeyi kabul etti.

Mahkeme kararını sevinçle karşılayan BirdLife Malta Başkanı Darryl Grima Lovin Malta’ya verdiği demeçte, “Yerel Hukuk Mahkemelerinin bu konudaki aciliyeti anlamalarından ve ülkemizde Avrupa Direktiflerini koruma sorumluluğuna ve yetkisine sahip olduklarından memnunuz” dedi.

Grima, “Hukuk mahkemelerimiz aynı zamanda Avrupa Birliği’nin direktiflerinin kendilerine sağladığı tüm yetkilere sahip Avrupa hukuk mahkemeleridir” diyerek Turtle-Dove (Kumru)  avlayan herkes bu nedenle yasaları çiğnemiş olacaktır” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz