18.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Mahkeme Kararı: Yayaya Çarpan Sürücü Aklandı

Malta’nın Żurrieq bölgesinde karşıdan karşıya geçen bir yayaya araba çarptı. Yaya, sürücüyü suçladı. Suçlanan sürücü, mahkeme tarafından suçsuz bulundu. Mahkeme, yayaya çarpan sürücünün herhangi bir kusuru olmadığına hükmetti.

Olay, 19 Temmuz 2020’de Triq San Pawl’da saat 17:45 civarında gerçekleşti. Yaya, eşiyle birlikte yol boyunca yürüyordu. Adam, garajlarına ulaşmak için karşıdan karşıya geçmek istediğinde, bir araç ona çarptı.

Çelişkili İfadeler ve Mahkeme Süreci

Mahkemede, olayın görgü tanığı olan adamın eşi ile adamın kendisi farklı ifadeler verdiler. Kadın, yolda yürüdüklerini ve önde giden kocasına bir aracın çarptığını belirtti. Polis memurlarına yaya olarak kaldırımdan değil, yoldan yürüdüklerini ifade eden kadın, olay anından önce eşinin arkasında yürüdüğünü söyledi.

Süreçte farklı zamanlarda çelişkili ifadeler veren kadın, ayrıca park halindeki bir kamyonetin geçişlerini engellediğini de sözlerine ekledi. Adamın ifadeleri de bu yönde farklılık göstererek mahkemenin kafasını karıştırdı.

Sürücünün İfadesi Dikkate Alındı

Sürücü, yayaların yolda yürüdüklerini belirterek kendisinin aracı yavaş kullandığını ancak adamın bir anda yola atladığını ifade etti. Sürücü, yayaya vurmamak için frene bastığını ve direksiyonu kırdığını ancak çarpmaktan kaçınamadığını söyledi. Mahkeme uzmanı, sürücünün kaza anındaki hızının saatte 38.57 km olduğunu tespit etti.

Sonuç: Sürücü Aklandı

Mahkeme, sürücünün aşırı hız yapmadığına ve ihmali olmadığına karar verdi. Garajının önüne varan adamın dikkatsiz bir şekilde yola çıkmasının kazaya sebep olduğunu belirten mahkeme, yayaların mevcut kaldırımları kullanması gerektiğini ve trafiğe sırtlarını dönmemeleri gerektiğini vurguladı.

Hakim Charmaine Galea, her iki yayının da Karayolları Kanunu’na uymadığını ve kendilerini gereksiz tehlikeye atarak kazaya neden olduğunu söyledi. Sonuç olarak mahkeme, sürücüyü tüm suçlamalardan akladı.

Kaynak: Newsbook.com.mt

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz