16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Macar Çift, İnsan Ticaretini İtiraf Ederek Hüküm Giydi

Malta polisi, İngiliz makamlarının ihbarı üzerine başlatılan bir soruşturma sonucunda fuhuş çetesine karıştığı şüphesiyle araştırılan Macar çift, suçlarını itiraf ederek hapis cezasına çarptırıldı.

42 yaşındaki Robert Attila Majlat ve 37 yaşındaki Attilane Majlat, çeşitli ülkelerden kadınları cinsel ticarete sokmakla suçlandı ve bu suçlamalar İngiliz makamlarının ihbarı üzerine Malta polisi tarafından incelendi. Bir duruşmada, bir kurban, Robert Majlat’ın kendisini 19 yaşındayken başka bir pimpten “satın aldığını” ifade etti.

Çift, 2019’da Magistrates Mahkemesi’nde suçlu bulundu ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak bir yıl sonra yapılan temyizde mahkumiyet bozuldu ve çiftin savunma avukatının, seks ticareti kurbanı olduklarını iddia eden kadınları sorgulamasına izin verilmemesi nedeniyle davaları Magistrates Mahkemesi’ne geri gönderildi.

Çift, daha sonra tekrar Mahkemesi’nde suçlu bulundu ve hem Robert hem de Attilane Majlat 9’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak çift, ikinci bir temyiz başvurusunda daha bulunarak tekrar başarılı oldu.

Şubat ayında, Mr Justice Aaron Bugeja çiftin cezasını bir kez daha iptal etti ve davalarının Adalet Bakanlığı’nın Mahkemeler Mahkemesi yerine Yüksek Mahkemeler’de görülmeye karar vermemesi nedeniyle boşa çıktığını açıkladı.

Daha sonra çift, suçlarını savcılık ile yapılan bir anlaşmanın bir parçası olarak itiraf ettiği yeniden açılan delil derlemesi sırasında Mahkeme tarafından kabul edildi. Dava daha sonra cüzi cezaları belirlemek için Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Bu sabah yapılan ceza duruşmasında Ceza Mahkemesi Başkanı Edwina Grima, iki sanığa suç itirafının hukuki sonuçlarından haberdar olup olmadıklarını sordu. İkisi de haberdar olduklarını ve suçlarını kabul ettiklerini doğruladılar.

Mahkeme, sanıkları suçlu buldu ve Robert Attila Majlat’ı 10 yıl hapis cezasına ve 10,000 Euro para cezasına çarptırdı. Attilane Majlat ise 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 7,000 Euro para cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz