14.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Kuryelerin izin, asgari ücret, fazla mesai hakları yasalaştı!

22 Ekim 2022

Malta’da gıda kuryelerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, izin, asgari ücret, fala mesai gibi haklarının sağlanması yasal güvenceye kavuşturuluyor. Üç ay sonra girecek yeni düzenlemede ajanslar işçi ücretlerinden ödemeleri kesemeyecek.

Malta hükümeti dijital platformlarda çalışan kuryelerin çalışma koşulları ve yasal haklarının bir bütün olarak güvence altına alınmasıyla ilgili adım attı.

Parlamento Sekreteri Andy Ellul’un açıkladığı yeni kurallarda dijital platform çalışanları izin, fazla mesai, asgari ücret ve diğer standart haklara sahip olacak.

Yeni düzenleme ile ajanslar artık işçi ücretlerinden ödemeleri kesemeyecek veya işe alım ücreti altında para alamayacak. Düzenleme ile ayrıca ajansların çalışanlara iş performansı, saatler ve diğer bilgiler açısından şeffaf bilgiler sağlaması gerekecektir.

Ajansların tüm bilgiler Endüstri İlişkileri ve İstihdam Departmanına sunması zorunluluk haline getirilirken Parlamento Sekreteri Andy Ellul, düzenlemelerin çalışanlara itibar kazandıracağını ve çıkarlarını koruyacağını söyledi.

Yapılan soruşturmalar, bu çalışanların yazılı sözleşme eksikliği, ikramiye ödemeleri ve genellikle asgari seviyelerin altında kalan ücretler gibi bir dizi usulsüzlüğe maruz kaldığını gösterdiğini ifade eden Parlamento Sekreteri Ellul, yeni düzenlemelerin ilişkileri, çalışma koşullarını, iş kurumunu düzenlemesini sağlayacağını söyledi.

İşverenleri, iş sözleşmesi, ayrıntılı maaş bordroları, asgari ücret, yasal ikramiye ve vergi ile sosyal güvenlik ödemeleri, sürücü belgesi ve sigorta, yakıt, iletişim, araçlar ve diğer malzemeler, fazla mesai ödemesi dahil olmak üzere yasal olarak sorumlu hale getiren düzenleme ile aynı zamanda izin günü ve iki haftalık tam ücretli Hastalık İzin günlerinde çalışıyorsa iki katı ücret alması dahil çalışanların haklarını da yasal güvence altına alıyor.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz