17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Köylü Kadın tablosunda Van Gogh’un gizli otoportresi ortaya çıktı!

17 Temmuz 2022

Vincent van Gogh’un 1885’te tamamladığı “Köylü Bir Kadının Başı” tablosunun arka yüzünde, Hollandalı ressamın daha önce bilinmeyen bir otoportresinin gizli olduğu ortaya çıktı.

İskoçya Ulusal Galerileri’si konservatörlerini heyecanlandıran keşifle ilgili müzenin üst düzey resim konservatörü Lesley Stevenson “Kesinlikle heyecan vericiydi. Taramaları yaparken bu mütevazi küçük resmi hiç beklemiyorduk” ifadelerini kullandı.

X-ray taramaları sonucu tespit edilen ünlü ressamın otoportresi ile ilgili müze uzmanları “Köylü kadını pek görmüyoruz ama elimizdeki kurşun beyazı, Van Gogh’un yüzü için kullandığı çok daha ağır pigment, röntgen ile ortaya çıkıyor” açıklamasını yaptı.

Ancak müze uzmanları, X-ışınlarına baktıklarında beklentilerini hızla revize ettiler. “Köylü kadını pek görmüyoruz ama elimizdeki kurşun beyazı, Van Gogh’un yüzü için kullandığı çok daha ağır pigment, röntgen ile ortaya çıkıyor.”

Vincent Van Gogh parası azaldığında tuvalin her iki tarafını da boyamaya başlardı, ancak yıllar içinde bazı ters taraf resimlerinin üzeri kapandı ve kayboldu. İskoçya Ulusal Galerileri’nde bu keşif bu eserlerinden birisi.

Arkeofili

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz