15.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Kosta Rika galibiyeti Almanya’ya can simidi oldu!

Reşit Şahin

28 Kasım 2022

Dünya Kupası’nda İspanya’ya 7-0 kaybeden Kosta Rika, Almanya’yı 2-1 yenerek büyük süprize imza atan Japonya’yı 1-0 yenerek grupta kartları yeniden dağıttı. Fas, Belçika karşısında üstün bir futbolla 2-0 galip gelerek büyük sürpriz yaşattı.

Japonya tarihi fırsatı Kosta Rika karşısında mağlup olarak üst tura çıkma şansını İspanya’ya karşı puan almak ihtimaline bıraktı oysa Kosta Rika karşısında alacağı galibiyetle üst turu garantilemiş olacakken mağlubiyetle şansını çok zora soktu.

İlk maçta Japonya’ya kaybeden Almanya, Kosta Rika’nın Japonya’ya karı galibiyetiyle üç puanı kendisi almış kadar avantaj elde etmiş oldu.

İlk maçında Belçika’ya karşı üstün bir futbol oynayan ancak maçı talihsiz bir şekile 1-0 kaybeden Kanada,Hırvatistan karşısında çok etkili başladığı maçta 1-0 öne geçti.
Hırvatistan yenik düştüğü andan sonra toparlanarak çok etkili oynadığı maçta ilk yarıda 2-1 öne geçmeyi başardı.

İkinci yarıda da avantajlı durumunu koruyan Hırvatistan bulduğu iki golle farkı üçe çıkararak 4-1 galip ayrıldı. Kanada hiç puan alamayarak son maçlara giderken elenmiş oldu.

Kosta Rika galibiyeti belki de Kosta Rika’dan çok Almanya’ya yaradı. Japonya’ya mağlup olarak ilk maçtan ayrılan Almanya, Kosta Rika’nın galibiyeti ile kazanacağı üç puandan daha büyük bir avantaj elde etti dense bu gayet de doğru olacaktır.

Son maçta Kosta Rika ile karşılaşacak olan Almanya ilk maçta 7 gollük avantaj elde eden İspanya karşısında 1-0 yenik düşse de maçtan 1-1’lik beraberlik ayrılmayı bildi.

Grupta tüm takımların kaderini son maçta alacağı sonuçlar belirleyecek.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz