18.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Korona virüs tespit edilen okul yetkililerinden açıklama: Paniğe gerek yok

7 EKİM 2020 / Malta

Bir öğrencinin korona testinin pozitif çıktığı okulun müdürü, panik yapmaya gerek olmadığını ve uygulanan güvenlik önlemlerinin yeterli olduğunu söyledi. Okul müdürü “Sadece paniğe gerek olmadığını açıkça belirtmeliyim. Bu birçok okulda olacak bir durumdur. Asla ne zaman olacağı meselesi değildi. ”

Geçtiğimiz hafta içinde yetkililer 7 öğretmenin ve 1 öğrencinin korona testi pozitif çıktığını açıklamıştı. Öğrenci, Pembroke’daki St. Catherine’s Lisesi’nde son sınıfa gidiyordu.

St Catherine’s Lisesi Müdürü Sue Midolo, “Protokoller yerinde olduğu ve gözlemlendiği sürece, her şey sorunsuz çalışacak” dedi. “Bizim durumumuz çok pürüzsüz bir deneyimdi. Sağlık yetkilileri kusursuzdu. Tüm hafta sonunu bizi ve öğrencilerimizin ebeveynlerini destekleyerek geçirdiler ”diye ekledi.

Midolo, geçen hafta enfekte olan öğrenci hakkında bilgi verdi. Öğrencinin geçen hafta çarşamba günü  okula ilk kez geldiğini ve aynı akşam semptomlarını göstermeye başladığını söyledi. Hastalığın kuluçka dönemi nedeniyle belirtilerin daha geç ortaya çıktığını, bu yüzden öğrencinin virüsü okuldan kapmadığını söyleyen Midolo, öğrencinin daha sonra okula gelmediğini söyledi. Enfekte öğrenci ile aynı alanda bulunan öğretmen ve öğrencilerin ise durumdan haberdar edildiğini belirtti.

Kaynak : Times of Malta

Son Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz