9.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Korona virüs salgınına karşı yeni kısıtlamalar geliyor

Malta başbakanı Robert Abela 16 Ağustos Pazar günü öğleden sonra sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini, virüs yayılımını engellemek için yeni limitlerin Pazartesi (bugün) duyurulacağını belirtti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Malta Halk Sağlığı Hekimliği Derneği hangi tedbirler alınırsa alınsın Malta üç hafta geriden takip ediyor sözleriyle eleştirilerini belirtti. Daha çok hastahanede tedaviye ihtiyaç duyan, belki de ölümle neticelenen vaka göreceğiz açıklamasına yer veren dernek, Malta’nın korona virüs vaka sıralamasında ilk 10’da olduğunu belirtti.

Malta’nın en çok eleştirildiği konulardan biri 1 Temmuz itibariyle gelen yolculara neden test yapılmadığı. Bu konuya da değinen dernek yetkilisi “Başbakan sağlık otoritelerinin her tavsiyesine uyulduğunu söylüyor; ancak girişlerde yapılacak testler bu hususa dahil değil”.

Robert Abela’nın bugün açıklayacağı tedbirlerin ne olacağı merak konusu. Ancak Malta Halk Sağlığı Hekimliği Derneği 10 kişiden fazla bir arada bulunmamayı, barların, kulüplerin kapatılarak, partilerin durdurulmasını ve tüm gelen yolcuların test edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Times of Malta’da yer alan haber baz alınarak Malta Haber editörü tarafından kaleme alınmıştır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz