26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Kontrolden çıkan 202 metrelik tanker Malta’dan yardım istedi

19 Mart 2022

Malta Baħar iċ-Ċagħaq sahili açıklarında bir kimyasal tanker, kuvvetli rüzgarların neden olduğu çok dalgalı olan denizde çapanın tutmaması ile kontrolden çıktı.

Chem P isimli 202 metre uzunluğundaki tankerin bu sabah Malta’nın doğu kıyısında dalgalar arasında sürüklendiğini gösteren görüntüler endişeye yol açtı. Tanker mürettabatı çapanın tutmaması nedeniyle sürüklenmeye başlayınca Malta’dan yardım istedi.

Bir Malta römorkörü sabah 10’dan kısa bir süre önce olay yerine ulaştı ve tankerin hareketini durdurmayı başardı. Saat 10.35 sıralarında ikinci bir römorkör olay yerine ulaştı ve hemen kendisini tankere bağlamaya başladı.

Olay yerindeki Transport Malta memurları, iki römorkörün tankeri kıyıdan daha uzağa, karaya oturmasına neden olabilecek kıyı kayalarından uzağa çekmek için kullanılacağını açıkladı.

Bir römorkör tankerin pruvasında, diğeri kıçta tankeri kayalıklardan uzağa doğru hareket ettirerek güvenli bir duruma alacak. Liman başkanlığı nezaretinde yürütülen kurtarma operasyonu devam ediyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz