20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Kokain bulundurmakla suçlanan adam polise ‘Bu bikarbonat soda’ dedi

St. Paul’s Bay’daki bir otel odasında uyuşturucu bulundurmakla suçlanan bir adam, polis memurlarına sırt çantasında karbonat olduğunu söyledi.

Denis Cremona, uyuşturucuyla ilgili suçlamalar nedeniyle kefalet kitabına imza atmamak ve duruşmalara katılmamak nedeniyle mahkeme tarafından yakalama emri çıkartılmasının ardından St. Paul’s Bay’daki bir otelde bulundu.

Adresi belirsiz olan 48 yaşındaki adamın arabası, Perşembe günü otelin önünde görüldü.

Otelde yapılan kontroller, Cremona’ya ulaşmalarına ve arama yapılmadan önce bir miktar uyuşturucu ele geçmesine neden oldu.

Sırt çantasında bulunan şüpheli bir madde – ki Cremona’nın karbonat olduğunda ısrar ettiği şeydi – bulundu.

Ayrıca, bir kanepe içinde, şüpheli eroin ve kokain ile uyuşturucuyla ilgili araçlar da bulundu.

Perşembe günü saat 13.00’ten kısa bir süre önce tutuklandı. 24 saat içinde mahkemeye çıkarıldı ve kokain ve eroin bulundurmakla suçlandı, bu durum uyuşturucuların sadece kişisel kullanım amaçlı olmadığını gösteriyordu.

Ayrıca, bu iddiaların temyizde onaylanan 2023 yılı Ocak ayındaki askıya alınmış bir ceza dönemi içinde gerçekleştiği suçlamasıyla da suçlandı.

Sanık suçlu olmadığını iddia etti.

Kefalet talebine, sanığın güvenilmezliği göz önüne alındığında itiraz edildi.

Savunma avukatları Franco Debono ve Francesca Zarb, Malta yasaları uyarınca uyuşturucu bağımlılığı durumunda hapis cezası yerine tedavi öngörüldüğünü söyledi.

Ayrıca, kefaletin ihlali iddiası hakkında mahkemede herhangi bir şey sunulmadı.

Ayrıca savunma, mahkemece gösterilen sivil tanıklar ve buna bağlı olarak delillerle oynama korkusunun belirtilmediğini iddia etti.

Ancak tarafların beyanlarını dinledikten sonra, Mahkeme Başkanı Lara Lanfranco’nun başkanlık ettiği mahkeme talebi reddetti.


Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz