13.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 18, 2024
spot_img
spot_img

Kısıtlamalara tedbir konması talebi geri çekildi

29 Ocak 2022

Malta’da 17 Ocak’ta yürürlüğe giren kısıtlamaların temel ve ticari haklarını kısıtladığını ifade ederek “ihtiyati tedbir” talebiyle açılan dava, Halk Sağlığı Müfettişi Gauci’nin kısıtlamaların önümüzdeki ay kaldırılacağını söylemesi üzerine geri çekildi.

Malta’da 18 işletme sahibinin  17 Ocak’ta yürürlüğe giren Covid tedbirlerinin temel ve ticari haklarını kısıtladığını belirterek açtığı dava dün görüldü.

Davacılar, mahkemeden, halkın belirli yerlere girmeden önce geçerli bir aşı sertifikasına sahip olmasının istendiği düzenlemeler dahil tedbirlerin uygulamasının durdurulmasını talep etmişti.

Yargıç Miriam Hayman başkanlığındaki Hukuk Mahkemesi Birinci Salonu’nda görülen davada Halk Sağlığı Müfettişi Charmaine Gauci tanık olarak ifade verdi.

Aşı sertifikasının, tüm işyerlerini kapatmak zorunda kalmaya bir alternatif olduğunu belirten Gauci, 7 Şubat’ta bazı önlemleri  ve 14 Şubat’ta da kısıtlamaları daha da kaldıran yasaların hazırlandığını açıkladı.

Yargıcın “Yani yavaş yavaş normale dönüyoruz öyle mi?” sorusunu  Gauci, “Evet, elimizdeki araçlarla çalışıyoruz” diye yanıtladı.

Davacılar, tedbirlerin önümüzdeki günlerde kaldırılacağının teyidi üzerine mahkemeye bir not sunarak tedbir taleplerini geri çektiler.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz