14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Kinder çikolataları “Salmonella” nedeniyle satıştan kaldırıldı

09 Nisan 2022

Kinder sürpriz çikolatalarında “salmonella” vakalarının yayıldığının tespit edilmesiyle bir çok ülkede ürünler geri çekildi. Belçika’daki bir fabrika geçici olarak kapatılırken Malta’da da ürünlerin tüketilmemesi yönünde uyarı yayınlandı.

Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi (ECDC) tarafından açıklanan Salmonella vakalarında sekiz Avrupa ülkesi etkilendi. Hastalıktan en çok etkilenen ise çocuklar oldu. Özellikle 10 yaşın altındaki çocukları etkileyen ve şiddetli ishale neden olan Salmonella ilk 7 Ocak ingiltere’de görüldü.

İngiltere şu ana kadar 65 vaka bildirirken Belçika, Fransa, Almanya, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Hollanda’da 8 Nisan itibariyle toplam 142 vaka bildirildi.

Salmonella’nın Belçika’nın Arlon kentindeki bir çikolata fabrikasından yayıldığı belirtilirken yetkililer fabrikayı geçici olarak kapattı.

Malta, herhangi bir Salmonella vakası bildirmedi, ancak yetkililer 46g ve 125g ağırlığındaki Kinder markasına ait Schoko-Bons ürününü geri çekti. Salmonella tespit edilen ürünlerin son kullanma tarihlerinin 28 Mayıs 2022 ile 19 Ağustos 2022 olduğu belirtildi.

Salmonella, hayvanların bağırsaklarında yaşayan bakteriden kaynaklanan bir enfeksiyondur.

Yaygın semptomlar ishaldir.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz