22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Kayınvalidesinin Engelli Kartını Kopyalayıp Kullanan Kadın Ceza Aldı!

Malta’da bir kadın, kayınvalidesinin engelli park kartını taklit ederek engellilere ayrılmış park yerlerini kullandığı için ceza aldı.

Birkirkara’dan 50 yaşındaki Annelise Calleja, Magistrat Astrid May Grima huzuruna çıkarak sahtecilik ve sahte belge kullanma suçlarını kabul etti.

Mavi kart, ağır ve kalıcı hareket kısıtlaması olan sürücülere verilen yasal bir belgedir ve bu sürücülerin belirli engelli park yerlerini kullanmalarına izin verir.

Kaynaklar, kadının kayınvalidesinin mavi kartının bir kopyasını alıp laminatlattırdığını söyledi. Sahte kart, Eylül 2022’de Mater Dei Hastanesi’ndeki engelli park yerlerinde kullanılmasıyla ortaya çıktı.

Kaynaklar, Engelli Hakları Komisyonu’nun (CRPD) sahte mavi kartlarla ilgili bildirimlerde artış gördüğünü ve denetimleri sıklaştırdığını belirtti.

Dahil etme Bakanı Julia Farrugia Portelli, Temmuz ayında parlamentoya yaptığı açıklamada, Ocak 2022’den bu yana CRPD’ye toplam 190 adet sahte mavi kart bildirimi yapıldığını söyledi.

Portelli, 2022 yılında 108 sahte mavi kart tespit edildiğini, 2023 yılının ilk altı ayında ise 82 sahte kart daha tespit edildiğini açıkladı.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz