14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Kavşak yenileme çalışmalarında 26 ağaç yerinden söküldü

16 Ağustos 2022

Altyapı Malta Siggiewi-Zebbug kavşağında yeni karayolu şeritlerine yer açmak için alanda yer alan 26 ağacı kökünden söküyor. Haziran ayında yapılacağı duyurulan kavşak yenilemesinde 15 ağacın budanacağını söylemişti.

Altyapı Malta Haziran ayında trafik akışını kolaylaştıracağını ve seyahat süresini kısaltacağını bildirdiği kavşak yenileme çalışmalarına başladı.

Çalışmaların, bir döner kavşağın trafik ışıkları sistemiyle değiştirilmesini ve yoğun Mdina Yolu üzerinde farklı güzergahlar için özel şeritlerin getirilmesini içerdiğini belirten ajans, seyahat süresinin yaklaşık yüzde 30 oranında azalacağını iddia ederken yerel konseyler ise daha fazla kaos çıkacağını söyleyerek itirazlarını dile getiriyor.

Altyapı Malta çalışmalarda sadece 15 ağacın “budanacağı ve nakledileceğini” söylemesine rağmen Times Of Malta’ya konuşan bir sözcü bu sayının 26’ya çıktığını doğruladı.

Yeni şeritlere hazırlık olarak bu kavşakta 26 ağacı budamak ve nakli için Çevre ve Kaynaklar Kurumu ile görüşüldüğünü belirten sözcü, “Altı ağaç, fidanlıklarda tutulacak ve yeni kavşağın peyzajlı alanlarına ekim ayında birkaç yeni ağaçla birlikte yeniden dikilecek. Dört ağaç kökünden sökülecek, iki ölü ağaç ise kaldırılacak” açıklamalarında bulundu.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz