18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Kasım Ayında Konut Satışları Bir Önceki Yıla Göre %20’den Fazla Azaldı

Salı günü yayınlanan resmi istatistiklere göre, konut satışları Kasım ayında bir önceki yıla göre %20’den fazla düştü.

Bu düşüş, 2023’ün büyük bir kısmı için kaydedilen benzer bir trendi sürdürüyor.

Ulusal İstatistik Ofisi’ne göre, Kasım ayında birazdan 1.000 satışın nihai senetleri imzalandı ve bu, bir önceki yıla göre %22.6’lık bir düşüşü temsil ediyor.

Nihai satış senetleri önemli ölçüde azalırken, yıllık bazda %6.7 artış gösteren satış taahhüt anlaşmaları oldu. Kasım ayında konut mülküne ilişkin 1.232 satış taahhüt anlaşması yapıldı, dedi NSO.

Senetlerin toplam değeri, Kasım ayında kaydedilen karşılık gelen değerle karşılaştırıldığında %16.2’lik bir azalmayı temsil ederek 256.8 milyon euro oldu.

İncelenen ay içinde, bu nihai satış senetlerinin 930’u (veya %92.9’u) bireysel alıcıları içeriyordu ve geri kalan neredeyse tamamen şirketlere aitti. Bireysel alıcıları içeren senetlerin değeri, toplam değerin %82.4’üne denk gelen 211.6 milyon euro oldu.

İlçe ve Mahalleye Göre Nihai Satış Senetleri

Kasım ayında en yüksek nihai satış senedi sayısı – 292 – kuzey liman bölgesinde (Birkirkara, Gżira, Qormi, Ħamrun, Msida, Pembroke, San Ġwann, Santa Venera, St Julian’s, Swieqi, Ta’ Xbiex, Pietà, Sliema) kaydedildi.

En fazla nihai satış senedi sayısı St Paul’s Bay (99), Birkirkara (49) ve Msida (43) olarak kaydedildi. Bu bölgelerde kaydedilen anlaşmalar, Kasım 2023 tarihinde kaydedilen toplam nihai satış senetlerinin %19.1’ine denk geldi.

Satış Taahhüt Anlaşmalarında Artış

Konut mülklerine ilişkin toplam 1.232 satış taahhüt anlaşması kaydedildi ve bu, bir önceki yıla göre %6.7 artışı temsil ediyor. Bu anlaşmaların %89.4’ünü bireysel potansiyel alıcılar oluştururken, geri kalan çoğunlukla şirketleri içeriyordu.

İlçe ve Mahalleye Göre Satış Taahhüt Anlaşmaları

Konut mülkleri ile ilgili olarak kaydedilen toplam satış taahhüt anlaşmalarının en yüksek sayısı yine Kuzey Liman bölgesinde, 362 anlaşma ile kaydedildi.

En fazla satış taahhüt anlaşması sayısı San Pawl Il-Baħar (112), Birkirkara (71) ve Marsaskala (51) olarak kaydedildi.

Bu bölgelerde kaydedilen anlaşmalar, Kasım ayında kaydedilen toplam satış taahhüt anlaşmalarının %19’unu oluşturdu.



Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz