15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Kanserli çocuklarının yardım parasını harcayan çifte para cezası!

25 Ocak 2023

Mosta’da yaşayan 31 yaşındaki Ryan Debattista ve 27 yaşındaki Nicole Bezzina çifti kanser hastası oğullarının tedavisi için verilen paraları harcamak ve hileli kazanç elde etmek suçlamasıyla çıktığı mahkemede toplam 50 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

18 Mayıs 2022 tarihi ve önesinde kanser hastası çocuğun ebeveynleri kendi oğullarını ve tedavisi için onlara para veren insanları dolandırdıklarını itiraf etti.

Yargıç Donatella Frendo Dimech huzurundaki duruşmalarında suçlarını itiraf eden çifte yargıç ceza verirken sert sözler söyledi. Yardım eden insanların cömertliğini suiistimal ettiklerini belirten yargıç bağışlanan fonları kumarda harcanmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

Kanserli çocukların tedavisini üstlenen Puttinu Cares temsilcilerinin her şeye rağmen çocuğun iyileştiğini ve tedavisi sürecince çiftin örnek davrandığını ayrıca çocuğun tüm tıbbi tedaviyi uygulayan çift tarafından iyi bakıldığını söyleyen ifadelerini dikkate alan Yargıç Frendo Dimech, bu çiftin bundan böyle örnek bir yaşam sürmelerini beklediğini ifade ederek onları suç işlememeleri konusunda uyardı.

Çifti üçer yıllık denetimli serbestlik cezasına çarptıran yargıç toplam 50 bin Euro para cezası vererek ayrıca lisanslı olanlar da dahil olmak üzere bahis yanı sıra Malta ve Gozo’daki herhangi hipodrom veya at yarışı etkinliğine gitmelerini ve çevrimiçi oyun oynamalarını yasakladı.

Mahkeme kumar sorununun üstesinden gelmeleri için gerekli yardımın sağlanabilmesi için çifte üç yıllık bir tedavi emri de verdi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz