15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Kanser ilacı için SGK’ya açtığı davayı kazandı

10 Ocak 2022

Kanser hastası babasının kullandığı ilacı SGK’nın karşılamaması üzerine Avukat Cihad Durak SGK’ya karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme, akıllı ilaç olarak bilinen 10 bin Euro tutarındaki immünoterapinin SGK tarafından ödenmesine karar verdi.

Ankara’da yaşayan avukat Cihad Durak, kanser hastası olan babasının kullandığı ilacı SGK’nın karşılamaması üzerine durumu yargıya taşıdı. Davaya bakan iş mahkemesi, Durak’ın açtığı davada, kamuoyunda akıllı ilaç olarak bilinen immünoterapinin SGK tarafından ödenmesine hükmetti.

Halk arasında akıllı ilaç olarak bilinen immünoterapi ilacının SGK’nın ödeme listesine alınması için açtığı davayı kazanan Durak, “Kanser hastaları için kemoterapi, radyoterapi gibi ne yazık ki tedavinin bir noktadan bir noktaya götürmediğini gördüm. Daha sonra immünoterapi ilaç tedavisi önerildi. 21 günde bir kullanılması gereken ilacı yurt dışından Türkiye Eczacılar Birliği aracılığıyla getirtebiliyoruz. Fiyatı 10 bin Euro. Bu ilacın SGK kapsamına alınması mücadelemi kazandım” şeklinde konuştu.

Karar

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz