17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Kalkara’da enerjisini üreten ekolojik park açıldı!

20 Ekim 2022

Malta’da Kraliyet Donanması denizcilerinin kalıntılarının bulunduğu Kalkara Mezarlığı, ihtiyat duyduğu enerjiyi üreten ekolojik bir bahçeye dönüştürüldü. Çevre Bakanı Miriam Dalli, yerel konseylere bu tür projeler için bölgelerindeki açık alanları belirleme çağrısında bulundu.

Ambjent Malta ve Parks Malta’nın desteğiyle 1 milyonluk yatırımla oluşturulan ekolojik bahçe Inien ir Rnella’nın açılışı yapıldı. Kalkara’da Kraliyet Donanması denizcilerinin kalıntılarının bulunduğu Kalkara Mezarlığı’nın kendine yeterli enerjisini üreten ekolojik bahçeye dönüştürüldü.

Toplam 4.800 metrekarelik bahçe kapsamlı çalışmalarla kendi kendisine yeterli enerjiyi üretebilir hale getirilirken çeşitli çalı ve ağaçlar dikild; yumuşak alanlarda çalışmalarla ziyaretçiler yürüdüğünde enerji üreteceği açıklandı.

Mevcut kuyular yenilenip, akıllı çöp bidonları ve sulama sisteminin de kurulduğu parkta ziyaretçilerin elektronik aletlerini şarj için banklara soketler eklendiğini, güneş panelleri ile yeterli enerjiyi üretileceği belirtildi.

Çevre Bakanı Miriam Dalli parkın açılışında Kalkara Belediye Başkanı ile birlikte herkesin yararlanacağı açık alandan övgüyle bahsederek tüm yerel konseylere de kendi bölgelerindeki açık alanları belirleyip başvurmaları çağrısında bulundu.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz