23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Kale surlarındaki kişiye “atlamasını” söyleyen dört kişi yargılanacak

08 Şubat 2022

Valletta Hastings Garden’daki kalenin kenarında oturan kişiyi izleyen kalabalıkta bulunan 4 kişi intihara teşvik etmekten mahkeme önüne çıkacak.

Malta İçişleri Bakanı Byron Camilleri parlamentoda yaptığı açıklamada geçen yıl Valletta’daki olayda bir kişiyi intihara teşvik ettikleri iddiasıyla dört kişinin suçlandığını söyledi. Camilleri, Milliyetçi Milletvekili Jason Azzopardi’nin Meclis’te sorduğu soruları yanıtladı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, Valletta’daki Hastings Garden’daki kalenin kenarında oturan bir kişiyi izleyenlerin kurbanla alay ettiği ve durumla dalga geçtiği görüntüler ortaya çıkmıştı.

Kale surlarında oturan kişiye, izleyicilerden birinin kurbana “Acele edin ve işe geri yetişelim” ve “Sadece bitir şunu” şeklinde bağırdığı görüntüler sosyal medyada paylaşılınca çok sayıda insan ve örgütler tarafından kınanmıştı.

Richmond Vakfı, tanıkları olayla ilgili gizli bilgileri aktarmaya çağırdı. Olaydan birkaç gün sonra polis, suçluları tespit etmişti. Polis memurlarının müdahalesi de olay günü adamın atlamasını önlemeye yardımcı olmuştu.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz