9.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Jobsplus mesleki eğitim programının ayrıntıları duyuruldu!

27 Nisan 2023

Malta’da 15-64 yaş arasında kişilere açık mesleki becerileri geliştirme kurs programının ayrıntıları belli oldu. “Training Pay”(eğitim öder) programında kursiyerler aldıkları derslerden başarılı olarak mezun olması halinde kurs ödemesinin yüzde 75’i iade edilecek.

Jobsplus tarafından kişilerin mesleki eğitimlerini geliştirmek yeni beceriler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen ve AB fonları tarafından desteklenen mesleki beceri kazandıracak eğitim programı kayıtları devam ediyor.

15-64 yaş arası herkese açık olan eğitime 15-24 yaş arasında olan başvurucuların ise zorunlu eğitimi tamamlamış olması şartı aranıyor. Eğitim kursu (ödevlerin teslimi, yerleştirmelerin ve değerlendirmelerin tamamlanması dahil) 31 Temmuz 2023 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere Jobsplus ödedikleri ücretin KDV hariç tutarının yüzde 75’ini iade edecek. Geri ödeme iadelerinin 5 bin Euro ile sınırlı olduğu eğiim programına katılmak isteyen AB haricinde ülkelerin vatandaşları söz konusu olduğunda, tüm eğitim süresini kapsayan geçerli bir oturma izni gereklidir.

En düşük ders program ücretinin KDV hariç 100 Euro olan programda ders ücreti içinde, Öğrenim ücretlerini, Eğitim Materyalini, Kayıt ücretlerini ve Sınav ücretlerini içerir.

Jobsplus

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz