22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

İtalya Türkiye’yi “Covidsiz turizm koridoruna” dahil etti

28 Ocak 2022

İtalya, pandemi nedeniyle Türkiye ile seyahatlerde uygulanan kısıtlamaları gevşetme kararı alarak Türkiye’nin “Covidsiz turizm koridoruna” dahil edildiğini açıkladı.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, Türkiye ile seyahatlerde uygulanan Covid kısıtlamaları ile ilgili alınan yeni kararları duyurdu.

Bakan Speranza, Şubat ayından itibaren geçerli olacak düzenlemeyle Türkiye’nin “Covidsiz turizm koridoruna” alındığını açıkladı. Bu uygulamadaki ülkelere turistik seyahatlere, şartlar dahilinde izin veriliyor.

Bu şartlar arasında, İtalya’dan turizm koridoruna dahil ülkelere seyahatlerin tur operatörleri aracılığıyla organize edilmesi de yer alıyor.

Ayrıca bu ülkelere turistik seyahatler için yolcuların Covid aşısı yaptırdıklarını ya da hastalığı geçirip iyileştiklerini belgelemeleri gerekiyor. Ve yolculuk öncesi sonrası Covid testi yaptırma zorunluluğu uygulanıyor.

Bir haftadan uzun seyahatlerin 7. gününde de bir test talep ediliyor. Seyahatlerden en fazla 48 saat önce yapılmış test sonucunun yanı sıra, İtalya’ya girişte havalimanında da negatif test sonucu vermek gerekiyor.

Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz