18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

İsviçre’de hastane yoğun bakımları doldu

04 Aralık 2021

İsviçre’de hükümet artan Covid-19 vakaları karşısında hastanelerin kapasite sınırlarının aşıldığını belirterek aşısız kişilerin ülkeye alınmayacağını, aşılı kişilerin ise PCR testini hem ülkeye girişlerde hem de girişin ardından 4 ve 7’inci günlerinde yaptırması zorunluluğunu getirdi.

İsviçre’nin en büyük iki şehri Zürih ve Cenevre’deki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin dolduğunu belirten İsviçre Sağlık Bakanı Alain Berset, “Bazı hastaneler kapasite sınırlarını çoktan aştı” uyarısında bulundu. Federal Sağlık Dairesi (BAG) verilerine göre, İsviçre’de son 24 saatte 9 bin 951 Covid-19 vakası tespit edildi ve 29 kişi hayatını kaybetti. İsviçre’nin en büyük iki şehri Zürih ve Cenevre’deki hastanelerin yoğun bakım üniteleri doldu.

Hükümetin aldığı tedbirler kapsamında, İsviçre’ye giren herkesten negatif PCR testi sunmaları zorunlu hale getirildi. Ek olarak bu kişilerin ülkeye girişin takiben 4 ile 7’inci günde yeniden PCR testi yaptırması da gerekecek. Schengen bölgesi dışından İsviçre’ye gelen ve Covid-19 aşısı olmayan kişilerin kısa süreli seyahatler için İsviçre’ye girişlerine izin verilmemeye devam edilecek. Bu kişiler İsviçre’ye ancak zaruri ve istisnai hallerde girebilecek.

Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz