13.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

İstanbul’da Malta Başkonsolosluğu’nun açılışı yapıldı!

15 Aralık 2022

Dışişleri Bakanı Ian Borg, İstanbul’da Malta Başkonsolosluğu’nun açılışını yaptı. Malta’nın Türkiye Büyükelçisi Theresa Cutajar ve İstanbul Başkonsolosu Walter Maliia’nın katıldığı açılışta konuşan Bakan Borg, İstanbul’da Malta’nın varlığını güçlendirmeye devam etmesinin bir onur olduğunu söyledi.

İstanbul’da Malta Başkonsolosluğu’nun açılışı yapıldı. Malta’nın varlığını güçlendirmeye bu tanınmış şehirde devam etmesinin bir onur olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Ian Borg, vatandaşlık, vize ve pasaportlar gibi işlemlerde konsolosluğun önemini hatırlattı.

Bir AB üye ülkesi devletin bu Konsolosluk aracılığıyla daha fazla ortak iş girişimi kurmak için büyük bir potansiyel olduğunu vurgulayan Bakan Borg, Malta’nın Türkiye Büyükelçisi Theresa Cutajar ile Başkonsolos Walter Mallia’ya böylesine önemli bir ülkede yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Büyükelçi Theresa Cutajar ve Başkonsolos Walter Mallia, bu açılışın Malta ile Türkiye arasında var olan olumlu ilişkilerin bir göstergesi olduğunu ve yeni fırsatlar için daha fazla olanaklara kapı açacak bir adım olduğunu söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz