16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

İstanbul’a iki yeni metro hattı daha kuruluyor

Foto: Turizm Avrupa

8 Mart 2021 / Malta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun 2 yeni tünel açma makinesinin ( 2TBM) son kesiminde kazıya başlama töreni gerçekleşti.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu 2TBM’nin kazıya başlaması töreninde konuşan Bakan Karaismailoğlu, en önemli projelerden olan Küçükçekmece-Halkalı-Kayaşehir-Başakşehir-Arnavutköy-Havalimanı Metro hattının Olimpiyatköy-Halkalı kesimi tüneline bugün ilk kazmayı vurduklarını kaydetti.

Karaismailoğlu:

“Başlayacağımız kazı çalışmalarında, toplam 12 bin 830 metre ilerleyerek, bu yılın sonunda Halkalı İstasyonu’muza ulaşmayı planlıyoruz. Marmaray Halkalı İstasyonu ile başlayan 31,5 kilometrelik bu hatta; Marmaray, K.Çekmece Halkalı, Olimpiyatköy, Kayaşehir, Fenertepe, Arnavutköy-2, Arnavutköy-1 ve Havalimanı istasyonları yer alıyor. Halkalı-Havalimanı Hattımız; Halkalı İstasyonundan Marmaray Banliyo hattına, Havaalanından da Havalimanı-Kağıthane Gayrettepe hattına bağlanacaktır. İstanbul Havalimanı ile kentin merkezi lokasyonları arasındaki ulaşımın süresini, 30 dakikanın altına indirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Karaismailoğlu, “Küçükçekmece-Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-Havalimanı Metrosu’nun Kayaşehir Olimpiyatköy İstasyonu’ndaki 2 adet tünel açma makinası kazı çalışmasını aynı anda başlatıyoruz. İstanbul’a Altunizade-Çamlıca ve Kazlıçeşme Sirkeci hatları olmak üzere iki raylı sistem hattı daha kazandırıyoruz” dedi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının 2021 sonunda, İstanbul Havalimanı-Halkalı hattının ise 2022 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz