18.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez resmi ziyaret için Malta’da

5 Nisan 2023

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez dün akşam geç saatlerde resmi bir ziyaret için Malta’ya geldi. Başbakan Robert Abela İspanyol mevkidaşını Castille’de karşıladı.

İspanya’nın Temmuz-Aralık ayları arasında Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığını almasıyla Avrupalı liderlerle yürüttüğü toplantıların parçası olarak yaptığı resmi ziyarette yapılan toplantının ardından iki lider basın açıklaması yaptı.

Ukrayna’daki savaş, Suriye’deki çatışma ve Libya Lübnan ile Tunus’taki duruma atıfta bulunan Abela basın toplantısında dünya barışının öneminden bahsetti.

Enerji ve gıda fiyatları dahil olmak üzere Avrupa’nın karşı karşıya olduğu enflasyon zorluğuna dikkat çeken Babakan Abela, düzensiz göçün devam eden bir baskı olduğunu vurguladı.

Malta’nın İspanya’nın AB Konseyi Dönem Başkanlığı sırasında İspanya’yı destekleme taahhüdünü beyan eden Başbakan Abela başkanlığı sırasında eşitliğin öne çıkarılmasını umduğunu ifade etti.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ekonomide iyi yönetime ve yapıladırılmış enerji planına ihtiyaç olduğunu dile getirerek Avrupa ülkelerinin yeşil ekonomi ve teknoloji konusunda daha rekabetçi olması gerektiğini belirtti.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz