13.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 18, 2024
spot_img
spot_img

İşletmeler bugünden itibaren Covid-19 devlet kuponlarını kabul etmeye başlayacak

7 Haziran 2021-Çev. Sevim Bakar /Malta

7 Haziran’dan itibaren, Covid 19 hükümet kuponları, ekonomiye yardımcı olmanın bir yolu olarak halk tarafından perakende ve yemek servisi işletmelerinde harcanabilecek. Yaklaşık 25.000 işletme kuponları almaya hak kazanacak.

Tüm Malta sakinleri ve 16 yaşından büyük oturum izni olan yabancı uyruklular, 100€ değerinde kupon alma hakkında sahiptir. 100 €nun 60 €’su restoranlarda, barlarda, konaklama veya dalış merkezlerinde, 40 €’su ise manikür ve kuaför salonları, giyim mağazaları, spor kulüpleri ve spor salonları, müzeler, sanat ve kültür merkezleri, grup kulüpleri gibi perakende satış noktalarında harcanabilir.

Bu ikinci teşvik kuponu turu için hükümet, insanlara kuponlarını posta yoluyla almayı beklemek yerine 4 Haziran’a kadar başvuruda bulunma ve dijital olarak indirme imkanı sundu. Kuponları dijital olarak indirmeyenler otomatik olarak posta yoluyla alacaklardır.

Kuponlar 15 Eylül’e kadar geçerli olacak.

Perşembe günü kampanyanın başlatılmasından bu yana ilk 24 saat içinde Ekonomi Bakanı Silvio Schembri, hükümetin sunduğu kuponları yaklaşık 30.000 kişinin indirdiğini söyledi.

Bu, hükümetin ekonomik toparlanmaya yardımcı olmak için başlattığı bu türden ikinci kampanya. Tüketicilerin geçen yaz ilk kampanya başlatıldığında yaptıklarının iki katı kadar harcama yapmaları umuduyla kuponlar 50 milyon €’luk bir yatırımla gelecek.

Kamu ve özel bakım evlerindeki yaşlılar, ikinci tur Covid-19 kuponlarını almayacaklar, bunun yerine doğrudan banka hesaplarında veya çek olarak 100 € alacaklar.

Kaynak: Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz