16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

İran, İsrail’e İHA Saldırısı Başlattı!

Dünyanın gözü İran-İsrail geriliminde. İsrail devlet televizyonu, İran’ın İsrail’e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. İran operasyonun adını “Gerçek Vaat Operasyonu” olarak ilan etti.

İsrail Ordusu’ndan yapılan ilk açıklamada İsrail’in hava savunma sisteminin saldırıya karşı hazır durumda olduğu belirtildi. Devrim Muhafızları, İsrail topraklarındaki belirli hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle vurduklarını bildirdi. İran devlet televizyonuna konuşan kaynaklar, Tahran’ın İsrail’e yönelik ilk balistik füze dalgasını fırlattığını söyledi.

Suriye-Ürdün sınırındaki iki üste konuşlanan ABD güçleri, İran’a ait yüzlerce hava savunma füzesi ile onlarca insansız hava aracını hedef aldı. İsrail Yedioth Ahronot gazetesinin İsrail güvenlik kaynaklarından aktardığı bilgiye göre balistik füze ve İHA’ların yüzde 99’u engellendi. İran’ın saldırıları sonucunda bir kız çocuğunun yaralandığı ve bir askeri tesiste küçük çaplı hasar meydana geldiği bilgisi paylaşıldı.

İran Birleşmiş Milletler yetkilisi tarafından yapılan açıklamada “İsraı̇l rejı̇mı̇ bı̇r hata daha yaparsa İran’ın cevabı çok daha sert olacaktır. Bu İran ve İsrail arasında bir çatışma. ABD uzak durmalı. Saldırının sonuçlandığı varsayılabilir.” ifadeleri kullanıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaş kabinesini topladı. Kabine’de Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve savaş kabinesi üyesi eski genelkurmay başkanı Benny Gantz’a İsrail’in tepkisine karar verme yetkisi verildi. Beyaz Saray’dan da saldırıyla ilgili yapılan ilk açıklamada “İsrail’in güvenliğine desteğimiz tam” mesajı verildi.

 

Kaynak: ntv.com.tr

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz