15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

İnşaat Mağdurlarına Ücretsiz Danışmanlık! Avukat ve Mimar Aranıyor

İnşaat ve Yapı İşleri Kurumu (BCA), inşaattan olumsuz etkilenen vatandaşlara yasal ve teknik danışmanlık hizmeti sunmak için avukat ve mimar arıyor.

Bu çağrı, Başbakan Robert Abela’nın inşaat sorunlarıyla ilgili ücretsiz danışmanlık hattı hizmeti sunma sözünün ardından Cumartesi günü hem BCA hem de Adalet ve İnşaat Sektöründe Reform Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Abela, halka açık bir soruşturma tarafından hazırlanan 500 sayfalık Jean Paul Sofia’nın ölümüne ilişkin rapor yayınlandıktan saatler sonra düzenlenen basın toplantısında bu sözü vermişti.

Avukat ve mimarlara yönelik çağrı bugün itibariyle 29 Mart’a kadar açık.

Adalet Bakanı Jonathan Attard, “İnşaat sektöründe reform yaparken önceliklerimizden biri, vatandaşların haklarını korumak isteyenlere daha güçlü bir ses vermek. Bu, ücretsiz hukuki ve teknik profesyonel yardım gibi yeni hizmetlere yatırım yaparak sağlanacak.” dedi.

Attard, bu hizmetin sonunda 7/24 şikayet bildirmek ve iletmek için bir yardım hattı ile destekleneceğini de söyledi.

Başvurular değerlendirilip BCA’ya seçilecektir. Kurum, güvenilir, ekip çalışması yapabilen, motive olmuş ve bu uzman paneline yönelik ileri görüşlü avukat ve mimarlar aradığını belirtti.

Detaylı bilgiye BCA web sitesinden, http://www.bca.org.mt/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz