14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

İlk iki dozu Sinovac üçüncü dozu Biontech olanlara vize verilecek mi

20 Eylül 2021

Avrupa’da yürürlüğe giren aşı pasaportu uygulaması ile, aşı olan ve hastalığı atlatanlara seyahat kısıtlamalarının birçoğundan muafiyet şansı veriliyor. Uzun bir süre sonra açılan Schengen vizesi başvurularına ise iki doz aşılarının üzerinden 14 gün geçmiş, hastalığı atlatmış veya acil ve hayati nedenlerle seyahat edecek kişiler başvuru yapabiliyor. Şu an için birçok Avrupa ülkesi sadece Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmış aşıların iki dozunu olanların vize başvurusu yapmasına izin verirken, AB üyesi ülkelerden sadece yedisi Sinovac aşısını olanlara kapılarını açtı.

Türkiye’deki sağlık çalışanları ve 50 yaş üzeri vatandaşlar için başlatılan 3. doz aşı hakkı sonrasında ise, iki doz Sinovac sonrasında tek doz BionTech aşısı olanların durumları merak konusu oldu. Sosyal medyada birçok kişi iki doz Sinovac aşısının ardından tek doz BionTech aşısı olanların Schengen vizesi alıp alamayacağını sorarken, konu henüz netliğe kavuşmadı.

Avrupa’daki mevcut uygulamaya göre EMA onaylı aşılardan birisinin ikinci dozunun üzerinden 14 gün geçmiş olması şartının arandığı açık olarak ifade edilir iken, Türkiye’deki üçüncü doz aşı uygulamasından sonra konunun yeniden değerlendirilip değerlendirilmeyeceği merak konusu.

turizmavrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz