25.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

İkinci el araç şikayetlerinin yüzde 80’i çözüldü!

18 Ağustos 2022

Tüketici Hakları Julia Farrugia Portelli, satan aldıkları ikinci el araçların kilometrelerinin tahrif edildiğinin ortaya çıkmasıyla şikayetçi olan mağdurların yüzde 80’inin sorunun çözüldüğünü açıkladı.

Japonya’dan ithal ikinci el araçların kilometrelerinin tahrif edilerek satıldığının ortaya çıkması ile başlayan soruşturmada mağdurların sorunları tazminat, nakit yada eşdeğer ikinci bir araç karşılığı çözülmeye devam ediyor.

Mağdur şikayetlerinin tüketici heyetinde çözüme kavuştuğunu ve şu ana kadar hiçbir davanın açılmadığını belirten Bakan Portelli rapor edilen 83 şikayetle ilgili  “Yeterli tazminat almak için şikayetlerin yüzde 80’inden fazlası çözüldü. Diğerleri için son bir girişimde bulunulduğunun da farkındayım” dedi.

Bakan Portelli konuşmasını “Şimdiye kadar mahkemeye götürülen bir dava olmadığı ve bu nedenle bu sürece saygı gösterilmesini sağlamamız konusunda bilgilendirildim. Ayrıca polis gibi yetkili makamların gerekli soruşturmaları yürüttüğünü de anlıyorum, çünkü böyle bir olay bu yönüyle de incelenmeyi hak ediyor” şeklinde bitirdi.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz