15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

İçme kaplarının iadesi için 320 makine kullanıma hazır!

2 Ekim 2022

Malta’da ülke çapında 14 Kasım Pazartesi günü itibariyle içme kaplarının depozito karşılığı iadesi için 320 makine hizmet vermeye başlayacak. Malta’da bir kez geri dönüşüm için kullanılan içme kaplarının yüzde 90’ının 2026’ya kadar toplanması hedefleniyor.

Circular Economy Malta (Döngüsel Ekonomi Malta) ajansı 14 Ekim’de başlayacak programla ilgili tüketicilerin boş içme kaplarını iade ederek her kap için kupon şeklinde 10 Cent iade alacaklarını açıkladı.

İadelerin aromalı su, gazlı ve gazsız içecekler, elma şarabı bira ve malt içecekleri, tüketime hazır kahve, aromalı alkollü içecekleri içeren 100 mm ile 3 litre arasında kapasiteye sahip şişe, teneke kutular için geçerli olduğu belirtildi.

Şarap, alkollü içki ve meyve suları şişeleri programdan hariç tutulurken ajans, tüketicileri şişede veya kutudaki etiketleri çıkartmadan makineye yatırmaları gerektiği konusunda uyardı.

Malta, programın 2026 yılına kadar yalnızca bir kez geri dönüşüm için kullanılan içme kaplarının yüzde 90’ını toplama hedefine ulaşmada katkıda bulunmasını bekliyor.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz