15.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

İBB’nin askıda fatura projesi 6. ödülünü aldı 41 milyon TL’lik fatura ödendi

21 Eylül 2021

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın (İBB) ‘Askıda Fatura’ projesi Türkiye’deki yardımseverlerin desteğiyle 41 milyon TL’lik bir dayanışmaya dönüştü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “İstanbul’da kimseyi darda bırakmayacağız” diyerek duyurduğu iyilik hareketi dünyadan da ilgi görmeye devam ediyor. Proje altıncı ödülünü ABD’den aldı.

Askıda fatura projesinde ödenen su, elektrik ve doğalgaz faturası miktarı 41 milyon TL’ye ulaştı. İstanbulluların askıdan alınan fatura miktarı ise 280 bini aştı.

Pandeminin oluşturduğu ekonomik sıkıntılara karşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilen ‘Askıda Fatura’ projesine yardımseverlerin ilgisi artarak devam ediyor. Projenin hayata geçtiği Mayıs 2020 tarihinden itibaren ödenen fatura miktarı 280 bin faturaya karşılık gelen 41 milyon TL’ye ulaştı. İBB’nin Askıda Fatura ile başlattığı yardımlaşma dayanışması; ‘Aile Destek Paketi’, ‘Anne-Bebek Destek Paketi’ ve ‘Eğitim Destek Paket’leriyle kapsamını genişleterek, ihtiyaç sahiplerini hayırsever vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Askıda Fatura’ projesi dünyada da ses getiriyor. Proje son olarak Amerika merkezli IDC’nin düzenlediği dijital inovasyon projelerinin öne çıkarıldığı etkinlikte 6’ncı ödülünü aldı.

t24

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz