19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Hükümetin Pilot Projesi: Pitbull ve Çiftlik Köpeklerinin Ücretsiz kısırlaştırılması Başladı

Hayvan Hakları Bakanlığı, sahipli pitbull ve çiftlik köpeklerinin ücretsiz kısırlaştırılmasını sağlayan pilot projeyi başlattı.

Bu pilot proje ile birlikte, bahsi geçen köpek ırklarına sahip kişiler, evcil hayvanlarının ücretsiz kısırlaştırılmasından yararlanabilecek. Uygulanan bu pilot proje, Bakanlığın daha geniş kapsamlı sahipsiz hayvan kısırlaştırma kampanyasının bir parçası.

Parlamento Sekreteri Alicia Bugeja Said konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Amacımız hayvan haklarını korumaya devam etmek. Sahipsiz kedilerin kısırlaştırılması kampanyasını yenilemenin yanı sıra, çoğu maalesef terk edilmiş bir şekilde son bulduğu için belirli köpek ırklarının üreme sürecinin de takibini sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nisan ayında Ħaż-Żebbuġ bölgesinde bir yerleşkeden 27 pitbull cinsi köpeğin kurtarılmasıyla birlikte, bu türlere yönelik tartışmalar yeniden gündeme gelmişti. Söz konusu kurtarma operasyonu sonrası bazı STÖ’ler ve Hayvan Refahı Komiseri Alison Bezzina, terk edilme oranlarının yüksekliğini kontrol altına almak için bu köpeklerin üremesine geçici bir yasak getirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Pilot proje hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler [email protected] adresine e-posta gönderebilir veya Pazartesi-Cuma günleri 07:00-13:00 saatleri arasında 22924369 numaralı telefonu arayabilirler.

 

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz